Checkkrediter

Fonder och investeringar för företag

Checkkrediter

30 januari, 2020 Okategoriserade 0

Behöver du stärka ditt företags likviditet utan att behöva låna en förutnbestämd summa? Checkkrediter är svaret ifall ditt svar var ”ja”. Checkkrediten är oftast bunden till ditt företagskonto och är ett kortsiktigt sätt att låna pengar.

En checkredit påminner om kreditkort på sätt och vis. Det möjliggör lån när som helst upp till en viss gräns, en så kallad limit. Företaget som tar lånet har ett avtal med en bank eller finansiell institution som sätter en limit på hur mycket pengar företaget maximalt kan använda. Det smidiga här är att det är helt och hållet upp till lånetagaren, hur mycket dem väljer att använda.

Checkkrediten har två avgifter:

 Fast årlig avgift (kontraktsränta) på det beviljade kreditbeloppet som avser den maximala gränsen pengar du kan förbruka.

Ränta på beloppet som företaget utnyttjar, som företaget och långivaren kommit överens om (dispositionsränta).

Checkkrediten ger företag möjligheter att uppfylla kortsiktiga mål, genom att låna en viss summa pengar. Checkkredit kan även vara bra för att uppfylla företags kortsiktiga behov.

Lämna ett svar